Φροντίδα
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΟΙ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΜΟΥ

Ξέρετε πώς να φροντίζετε τις λαστιχένιες μπότες σας;

Ξέρετε πώς να φροντίζετε τις λαστιχένιες μπότες σας;

Ηρθαν βροχές και χιόνια! Ηρθε η ώρα να φορέσετε λαστιχένιες μπότες: άνετες, αδιάβροχες, χωρίς κορδόνια και πρακτικές.

Οι λαστιχένιες μπότες είναι ανθεκτικά και εκτός δρόμου παπούτσια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απαιτούν φροντίδα για να είναι σε τέλειες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το καουτσούκ είναι ένα φυσικό προϊόν.

Προτείνουμε την επεξεργασία τους με ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για συντήρηση. Το Tarrago Rubber Boot Cleaner, το οποίο έχει μια φόρμουλα εμπλουτισμένη με λάδι αβοκάντο - με μεγάλη δύναμη θρέψης - που καταφέρνει να αποκαταστήσει τις αρχικές ιδιότητες της μπότας. Αυτό το προϊόν βοηθά στη διατήρηση της υφής και αποτρέπει τη σκλήρυνση του καουτσούκ.

Γιατί πρέπει να τα φροντίζουμε;

Οι περισσότερες μπότες που χρησιμοποιούμε για να προστατευτούμε από τη βροχή είναι κατασκευασμένες από φυσικό καουτσούκ ως κύριο υλικό, συμπεριλαμβανομένου του PVC και ορισμένων πολυμερών αλογόνου. Εδώ φαίνετε πόσο φυσικό λάστιχο είναι το υλικό που επιλέγεται σε μάρκες όπως Hunters ή Tommy Hilfiger σε όλα σχεδόν τα σχέδιά τους.

Και από πού προέρχεται το φυσικό καουτσούκ; Το ακατέργαστο καουτσούκ βρίσκεται σε πολλά φυτά, θάμνους και δέντρα, το πιο χρησιμοποιημένο είναι το δέντρο Hevea Brasiliensis, που προέρχεται από τη Βραζιλία. Μετά την επεξεργασία του λατέξ, το φυσικό καουτσούκ γίνεται ελαστομερές με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες.

Γιατί επιλέγεται το φυσικό καουτσούκ ως το κύριο υλικό κατασκευής;

Το φυσικό καουτσούκ είναι εξαιρετικό για αντοχή σε εφελκυσμό, επιμήκυνση, αντοχή σε σχίσιμο, ανθεκτικότητα και ηλεκτρική μόνωση. Έχει εξαιρετική αντοχή στο νερό, την ψυχρή ροή και την τριβή όταν συνδυάζεται με μαύρο άνθρακα.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το φυσικό καουτσούκ αλλοιώνεται όταν εκτίθεται σε λάδια, καύσιμα, διαλύτες και προϊόντα πετρελαίου.

Η ακόλουθη μελέτη του Τμήματος Πολυμερών του Πανεπιστημίου του Akron αναφέρει: «Παρουσιάστηκε μια επισκόπηση των αιτιών και των επιπτώσεων του πορώδους στο καουτσούκ. Ο σχηματισμός πορώδους στο καουτσούκ μπορεί να αποδοθεί σε ετερογενή πυρήνωση και στην ανάπτυξη της ελεγχόμενης με διάχυση φυσαλίδας. Οι επιδράσεις της σύνθεσης, της ανάμιξης και της επεξεργασίας στο πορώδες έχουν καλυφθεί, και αρκετές μέθοδοι για τον εντοπισμό και την πρόληψη του πορώδους έχουν αναθεωρηθεί. Τέλος, έχουν περιγραφεί οι επιδράσεις του πορώδους στις μηχανικές ιδιότητες του καουτσούκ. ” Source.

Το γενικό συμπέρασμα αυτής της μελέτης αναφέρει ότι το καουτσούκ απορροφά το νερό,και είναι τα πηκτικά που χρησιμοποιούνται στο λατέξ κατά την παρασκευή καουτσούκ που επηρεάζουν τον βαθμό απορρόφησης του νερού,χρησιμοποιώντας υδροχλωρικό οξύ, θειικό οξύ ή στυπτηρία, ως αποτέλεσμα η ισχύς απορρόφησης νερού του καθαρισμένου καουτσούκ είναι πολύ χαμηλή.

Λόγω αυτής της φυσικής ιδιότητας, θεωρείται απαραίτητη η ενυδάτωση του καουτσούκ, εμποδίζοντας το να στεγνώσει με την πάροδο του χρόνου.

Το Tarrago Rubber Boot Cleaner, εκτός από την καθαριστική του δύναμη, ενυδατώνει το καουτσούκ καθώς περιέχει γαλάκτωμα λαδιού σιλικόνης και λάδι αβοκάντο, προκαλώντας την αναζωογόνηση αυτού του υλικού.

Γιατί επιλέγεται το φυσικό καουτσούκ ως το κύριο υλικό κατασκευής;

Μπορούν όλα τα αξεσουάρ σχεδιασμένα με καουτσούκ να καθαριστούν και να ενυδατωθούν;

Φυσικά, τα ελαστικά γενικά - όπως τα ελαστικά αυτοκινήτου - μπορούν και πρέπει να είναι ενυδατωμένα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν λάδι σιλικόνης και γλυκερίνη. Δεν συνιστάται η χρήση λιπών, καθώς περιέχουν διαλύτες που προέρχονται από λάδια και οδηγούν σε κακή φροντίδα.

Εκτός από το Καουτσούκ Καθαριστικό Tarrago, μπορούμε να προτείνουμε τη χρήση του σφουγγαριού Maxi Pro-Shine για να επαναφέρετε τη λάμψη της ελαστικής επιφάνειας, χάρη στην υψηλή του δύναμη σιλικόνης.

σφουγγαρι Maxi Pro-Shine